Följ Gothenburg Horse Show

Funktionärerna är en stor del av Gothenburg Horse Show

Nyhet   •   Feb 26, 2017 13:42 CET

Frida Andersson och Pernilla Oscarsson i blomgruppen. Foto: Natalie Greppi

Inga tävlingar utan funktionärer! 300 frivilliga är en betydelsefull del i det stora maskineri som står bakom detta tävlingsarrangemang i världsklass.

Frida Andersson och Pernilla Oscarsson ingår i gruppen som bygger banor. I en av pauserna berättar de om sina arbetsuppgifter.

- Vi är uppdelade i 4-5 grupper som leds av varsin gruppledare, förklarar Frida. Gruppledaren väljer ut ett hinder åt oss och bestämmer vilken sorts blommor som hindret ska dekoreras med. Vi får sedan en skiss med ett visst antal blommor. Därefter får vi sätta oss och fundera på hur vi ska arrangera krukorna – vi får använda vår fantasti fritt!

Frida och Pernilla är insatta eftersom de håller på med hästar på fritiden, Frida med hoppning och Pernilla med körning. Båda tjejerna har fastnat för Gothenburg Horse show och de kommer att återvända som funktionärer även nästa år.

-  Man är en del av en sådan fin gemenskap och i vår grupp har vi en jättego sammanhållning!

Dagarna är långa - från cirka 7.30 på morgonen fram till 23.30 på kvällen.

- Man får träningsvärk, skrattar Pernilla. - Och det går åt mycket vatten! Äter gör vi hela tiden! Samtidigt är det lugnt mellan passen, så vi får stunder till återhämtning med jämna mellanrum. Men sen när pausmusiken går igång och publiken börjar applådera får vi nya krafter igen!

Skribent: Anna Hammarbäck

Kommentarer (1)

    Ja dessa funktioner visar verkligen att de är skillnad på folk å folk. De hotar med att köra över de funktionärer som inte bygger just hoppbanor, samt att dem skriker och gapar otrevliga saker. Men sedan står dem rätt i vägen så man får klättra över deras saker för att komma fram. Då skrattar dom och är mycket nöjda. Man känner sig som en giftig parasit i deras närhet och dom har fått flera av de andra showernas funktionärer att börja gråta. Detta gäller alltså de funktionärer som bygger och river hoppbanorna.

    - Anonym - 2017-02-27 14:27 CET

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.