Följ Gothenburg Horse Show

​Henrik von Eckermann tog hem segern i världscuptävlingen

Nyhet   •   Feb 26, 2017 18:21 CET

Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 segrade. Fotograf: Claes Jakobsson

Taket lyfte i Scandinavium när Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 som näst sista ryttare knep segern både i världscupen kvaltävling och också tog hem meetingpriset i helgens sista tävling på Gothenburg Horse Show.

Av 33 startande ekipage lyckades tolv vara felfria i grundomgången på den trevliga banan byggd av Peter Lundström och Maria Alfredsson som debuterade som banbyggare på denna nivå. Med 16 språng skulle ryttare och hästar passera hinder som både var 1,60 breda och höga. Två svenska ekipage var med och Helena Persson på Bonzai H startade fältet med en felfri runda. Henrik säkrade sin finalbiljett till världsupfinalen som hålls i Omaha, Nebraska genom att också han rida felfritt. När Rolf Göran Bengtsson och Casall kom in på arenan för sin sista tävling på svensk mark fick de stående ovationer av den fantastiska publiken trots att de tyvärr fick med sig en bom och slutade med fyra fel.

I omhoppningen fick publiken se fantastiska och snabba rundor där Henrik till slut tog hem segern före Maikel van der Vleuten på VDL Groep Verdi TN N.O.P och Leopold van Asten på VDL Groep Zidane N.O.P båda från Holland.

Henriks tävlingshelg har varit helt otrolig med flera segrar och andraplaceringar.

– Som sämst fick jag en fjärdeplacering sa Henrik efteråt och log. Han tackade sina hästskötare som jobbat hårt för att allt skulle vara i ordning inför tävlingen. - Publiken i Scandinavium hjälper till och jag tror att det är tack vare den som det går så bra här, säger Eckermann och fortsätter, man gör det lilla extra för att lyckas när man får det fantastiska stödet. 

Skribent: Annika Holm

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.