Följ Gothenburg Horse Show

​Svensk seger i finalen på Lövsta Future Challenge

Nyhet   •   Feb 26, 2017 14:41 CET

Daniel Svensson och Prince Nandor segrade. Fotograf: Claes Jakobsson

I Gothenburg Horse Shows nästa sista klass mätte svenska 7-åriga hästar sina krafter mot internationella jämnåriga. De svenska hästarna stod sig bra i konkurrensen och klassens vinnare blev Daniel Svensson på Prince Nandor.

Lövsta Future Challenge är tävlingen där svenska 7-åriga hästar möter inbjudna jämnåriga hästar från övriga världen. Det är tredje året som tävlingen hålls och tanken är att främja utvecklingen av svensk ridsport och skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage. Det är också ett bra tillfäller för de unga hästarna att få smaka på atmosfären i en internationell arena.

Banbyggarna Peter Lundström och Maria Alfredsson hade byggt en snäll och trevlig bana med 14 språng och hinderhöjden låg på 1,40 m. 13 ekipage kom till start och av dessa lyckades sex vara felfria och ta sig till omhoppning. Omhoppningsbanan på åtta språng var litet knixigare och flera ekipage fick med sig några bommar.

Hoppläraren från Strömsholm Daniel Svensson var sist ut i omhoppningen och med kunskapen om att de övriga dragit på sig fel kunde han lotsa sin hingst Prince Nandor lugnt och felfritt runt banan och ta hem segern. Tvåa kom tyske Markus Brinkmann på hästen Kingston v. Akenhof . Nyblivna mamman Sofia Farman på sin fina Love Me Tender tog tredje platsen.

Daniel har ridit Prince Nandor sedan hästen var tre år och dessförinnan även hans mamma stoet Pandora II. – Jag vet att min häst är litet långsam så det var tur att alla andra hade fel, skrattade Daniel efteråt. Daniel var skadad under kvalperioden och fick då hjälp av kollegan Jens Fredriksson med att kvala Prince Nandor. 

Skribent: Annika Holm

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.